Изоставено в необитаем апартамент в София куче предизвика гняв и тъга

...
Изоставено в необитаем апартамент в София куче предизвика гняв и тъга
Коментари Харесай

Изоставено куче отчаяно вие за помощ от тераса. Има ли кой да помогне? СНИМКА

Изоставено в ненаселен апартамент в София куче провокира яд и горест измежду столичани, опитващи се да оказват помощ на животното. Вече повече от 5 часа Надя Младенова прави опити да избави кучето, което излиза непрекъснато на терасата да търси помощ и обезверено вие. От описа на дамата излиза наяве, че МВР отхвърлят да дойдат на мястото, отхвърлят да открият кой е притежателят, с цел да може да имат съображение да желаят пожарната да се намеси.

Стопанката, съгласно комшия, с който дамата е говорила, е умряла и нейният наследник, който е притежател на парцела, би трябвало да се грижи за кучето. Но... той не живее там. Според съседа притежателят не живее даже в София.

Ето какво е написала софиянката в обществените мрежи:

" Ул. Будапеща 16, изоставено куче в заключен ненаселен апартамент! След сигнал на 112, от столичното 5-то районно ми оповестиха, че нищо не могат да създадат. Не могат да влязат в жилището, не могат да издирят притежателя! В жилището температурата е същата като на открито (прозорци липсват), евентуално няма храна и вода животното! Уж има закон за отбрана на животните, само че аз не виждам никакво отношение или угриженост от страна на управляващите! Меко казано съм потресена! "

Коментарите на хората под поста са задоволително красноречиви:

" У нас закони няма, да не приказваме настояща институция, то страна няма, ние желаеме отбрана за бездомните животни. "

" За бога, кучето ще скочи най-после! Пожарната е длъжна да спомага! "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР